15 gardes bij Euregionaal Gardetreffen

17121 De 23e editie van het Euregionaal Gardetreffen vond afgelopen zondag plaats in Heerlen. Zo'n 15 deelnemende verenigingen uit Nederland, België en Duitsland kwamen naar Heerlen voor het traditionele familiefeest van de gardes.

Volgens de organisator, het Garderezjiment D'r Kuëb va Heële, zorgden vooral de Duitse Gardes voor een 'bombenstimmung'. Ook was er een optocht door het centrum van Heerlen. Met veel afwisselende optredens werd het een groot feest dat ook voor het komende jaar in de agenda van de gardes staat. Dan vindt het gardetreffen plaats in Eupen.

Initiatiefnemer van het evenement is Rob Bindels. Als toenmalige gardecommandant van CV De Streupers vond Bindels dat het mogelijk moest zijn om gezamenlijk met andere gardes uit de regio te treffen. In 1995 waren de eerste contacten gelegd en vond de eerste editie plaats in Brunssum. Vanaf de derde editie is het Gardetreffe telkens op een andere plek. 

Kijk hier naar een fotoverslag van het Gardetreffen in Heerlen >>

17123 foto © LOO-tv | Jo Grzelak

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© LOO-tv     2017