35e Kapellerbosloop in Landgraaf

Ellis Jacobs uit Oirsbeek is zondag in Landgraaf Limburgs veldloopkampioen geworden bij de vrouwen. Bij de mannen ging de overwinning naar Ricardo Floris. Jesse van der Raadt uit Schinveld won bij de Junioren A.

De Kapellerbosloop werd zondag voor de 35e keer gehouden. De hardloopwedstrijd staat bekend vanwege het zware parcours dat voortdurend bergop en bergaf gaat. Floris, hardloper bij Atletiek Maastricht, legde de 7800 meter af in 25 minuten en 28 seconden.

Leonie Balter uit Hoensbroek kwam als eerste vrouw over de finish, maar de titel ging toch naar Ellis Jacobs uit Oirsbeek. Omdat Balter, die in Amsterdam woont, geen lid is van een Limburgse hardloopclub is valt ze buiten de boot, zo bepalen de reglementen.

Jesse van der Raadt uit Schinveld liep een kortere versie van het parcours in 20 minuten en 43 seconden en won daarmee de titel bij de Junioren A.

24369 Jesse van der Raadt (midden) uit Schinveld won bij de Junioren A. foto (c) LOO-tv | Jorrit van der Raadt