5,7 miljoen investeren in de nieuwe NOR

19420 De Nieuwe NOR in Heerlen gaat voor 5,7 miljoen op de schop. Het succesvolle poppodium heeft nu een capaciteit van maximaal 400 mensen en gaat de voorzieningen nu uitbreiden om zo'n 700 bezoekers te kunnen huisvesten.

Daarnaast worden de backstage en publieksruimten onder handen genomen omdat deze niet meer functioneel zijn voor de activiteiten in het gebouw aan de Pancratiusstraat.

De gemeente en de provincie hebben het licht op groen gezet voor de investering. Toestemming van de provincie was nodig omdat de gemeente Heerlen in een herindelingsproces zit. Om de uitbreiding mogelijk te maken werd onlangs de voormalige discotheek Studio 54 aangekocht. Ook het Kegelpaleis krijgt een nieuwe invulling en gaat deel uitmaken van de Nieuwe Nor.

De ontwikkelingen op deze plek zijn volgens de gemeente en de provincie 'een goede aanjager voor het verblijfsklimaat van jongeren, en passen goed in het Bidboek Urban Heerlen'.

 

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© LOO-tv     2017