Aangifte lekken uit gemeenteraad geseponeerd

21462

Een aangifte over het lekken van vertrouwelijke informatie uit een raadsvergadering van Brunssum wordt geseponeerd. Het Openbaar Ministerie heeft dat aan burgemeester Gerd Leers laten weten.

Voormalig burgemeester Luc Winants had bij justitie aangifte gedaan over het lekken van informatie. In een besloten vergadering, waarin slechts een deel van de gemeenteraad aanwezig was, werd de mogelijkheid van een integriteitsonderzoek voorgelegd naar toenmalig raadslid Jo Palmen. Op hetgeen daar besproken werd rustte dan ook geheimhouding. Een dag later stond het echter al in de krant. 

Winants hield de raad echter voor dat hij de aangifte op persoonlijke titel had gedaan. Maar uit het onderzoek blijkt dat de aangifte is gedaan namens de raad. Daarom is burgemeester Leers van mening dat de gemeenteraad de aangifte moet kunnen inzien. Winants weigerde dat.

Volgens het Openbaar Ministerie is het onderzoek stopgezet omdat het aantal mensen dat over de vertrouwelijke informatie beschikt te groot is.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© LOO-tv     2017