Arne Agten wint hoofdloop STAP-loop

19603

Arne Agten uit Hechtel heeft zaterdag in Brunssum de hoofdloop van de STAP-loop gewonnen. De hardloopwedstrijd over de Brunssummerheide is een jaarlijks initiatief van atletiekvereniging STAP.

De Belg liep de 10 kilometer in 35 minuten en 13 seconden. Tweede werd Roger Rousseau uit Maastricht (36:39). Jeroen Matthes van STB Landgraaf werd derde en zette een tijd neer van 37:14. Bij de vrouwen werd de hoofdloop gewonnen door Sarah Kirner van DJK JS Herzogenrath. Zij kwam na 42 minuten en 9 seconden over de finish.

Bij de trimloop over 5 kilometer ging de overwinning naar Kasem Alasad uit Heerlen. Hij klokte een tijd van 18:30. De Duitse Sonja Vernikov kwam als eerste vrouw over de finish op de velden van VV Langeberg in Brunssum.

Er was ook nog een jeugdloop. Die werd gewonnen door Wiktor Vernikov uit het Duitse Mechernich.

Kijk hier naar het fotoverslag van de 22e STAP-loop in Brunssum >>