Asielzoekerscentra zetten deuren open

19441 De Limburgse asielzoekerscentra zetten op zaterdag 23 september hun deuren open voor het publiek. De centra in onder meer Sweikhuizen en Heerlen doen dan mee aan de landelijke open dag.

Dat is een initiatief van het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA), het Ministerie van Veiligheid & Justitie en VluchtelingenWerk Nederland.

Doel is om omwonenden en andere belangstellenden kennis te laten maken met de bewoners, de medewerkers en het leven op een azc. Verder zijn er rondleidingen, workshops en kinderactiviteiten.

Organisaties vertellen meer over hun werkzaamheden op een opvanglocatie, zoals de regels rondom toelating, registratie, opvang en de begeleiding van asielzoekers naar een Nederlandse gemeente of naar het land van herkomst.

Meer informatie over de opvanglocaties en de landelijke open dag is te vinden op www.openazc.nl
 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© LOO-tv     2017