Behoud Brunssummerheide naar rechter vanwege manege

24096 De Stichting Behoud Brunssummerheide stapt naar de rechter. De stichting is het niet eens met de tijdelijke vergunning voor Ruitersport Brunssum.

De manege moest verhuizen wegens de komst van de Buitenring omdat de weg in combinatie met de manege teveel stikstof zou produceren voor dat deel van de Brunssummerheide. De manege vond onderdak bij De Kleine Heihof in Landgraaf. Om alle paarden goed onder te brengen moet er wel het nodige veranderen aan de locatie aan de Kaalweg.

De stichting is het niet eens met de uitbreiding in Landgraaf, waar tijdelijke containers zijn geplaatst. Ook is er een tent en opslag voor stro voorzien. De tent zou volgens de stichting viermeter hoger zijn dan de toegestane 3 meter.

Bovendien wil de manege fors uitbreiden. Zo moeten er meer stallen komen, de toegangswegen moeten verhard worden en ook is er een tweede rijhal nodig. Dat verharden van de toegangswegen is noodzakelijk omdat de manege meer toeloop kent dan het voormalige paardenpension. De eigenaar van de Kleine Heihof wil nog een flinke lap grond van Sibelco kopen om alle uitbreidingsplannen vorm te kunnen geven.

De containers bij de Kleine Heihof. foto © LOO-tv | Twan Senden