Benjamin van Leer reddende engel Roda

17779

Alle lof ging zondagmiddag naar Roda-doelman Benjamin van Leer. Hij redde Roda JC van de ondergang door onder meer een penalty te stoppen. Bij AZ in Alkmaar werd het 1-1.

Meer zat er voor Roda JC ook niet in deze zondag. De club van trainer Yannis Anastasiou blijft 17e op de ranglijst in de Eredivisie.

Beide ploegen speelden een aantrekkelijk duel. AZ kwam in de 33e minuut op voorsprong na een doelpunt van Alireza Jahanbaksh. Gyliano van Velzen was dicht bij de gelijkmaker maar verzuimde te scoren. Kort daarop voorkwam Van Leer de 2-0 met een mooie redding. 

Daryl Werker, een speler uit de eigen jeugdopleiding van Roda JC, was in de 39e minuut wel succesvol en kopte de bal uit een corner in het doel van Tim Krul. Werker maakte zijn eerste doelpunt in de Eredivisie.

In de 70e minuut kreeg Roda JC een strafschop voor z'n kiezen, na een vermeende handsbal van Ard van Peppen. Doelman Benjamin van Leer wist de bal uit het doel te houden. Tom van Hyfte was in blessuretijd nog dicht bij een treffer, maar kopte de bal over het doel van AZ.

De reactie van Tom van Hyfte:

De reactie van Benjamin van Leer:

De reactie van Daryl Werker:

Bekijk je dit bericht via de LOO-tv app, dan kun je het videofragment vinden in het menu onder 'video'.

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© LOO-tv     2017