'Berg aan bezwaarschriften tegen VCP'

18219 De 'Actiegroep tegen VCP' hoopt dat veel inwoners van Schinveld een bezwaarschrift indienden tegen het VCP. Dat zegt Truus Erkens van de actiegroep.

De actiegroep strijdt tegen het verkeerscirculatieplan dat de gemeente onlangs in Schinveld heeft doorgevoerd. Volgens de actiegroep veroorzaken de wijzigingen in de verkeersstromen de nodige irritatie en chaos in het dorp. Automobilisten moeten soms halsbrekende toeren uithalen om hun weg door het dorp te vinden.

Om het VCP ongedaan gemaakt te krijgen gaat de actiegroep mensen helpen met het indienen van bezwaarschriften. Op zeker 22 adressen in Schinveld, voornamelijk plaatselijke ondernemers, zijn formulieren klaargelegd. In een aantal straten worden de formulieren rondgebracht.

Of het massaal indienden van bezwaarschriften gaat helpen kan Truus Erkens niet inschatten. "Alleen maar praten over de onzinnige maatregelen helpt zeker niet. Niet reageren wordt door de politiek uitgelegd als instemmen met de maatregelen", zegt ze.

Weer anderen zien inmiddels de positieve kant van het verkeerscirculatieplan. Met name de bewoners van de Beekstraat, Ter Hallen en Wilhelminaplein zien dat er minder verkeer door hun straten gaat.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© LOO-tv     2017