Bingelraadse kunstenaar overleden

Beeldend kunstenaar Guido Ancion is overleden. De in 1951 geboren kunstenaar had samen met Joyce Oyen een atelier anex werkplaats in Bingelrade.

Bezoekers konden in hun beeldentuin genieten van kunstwerken van het tweetal, maar ook andere kunstenaars mochten regelmatig gebruikmaken van het atelier aan de Geerstraat in Bingelrade. Daarnaast verzorgden beide regelmatig cursussen en runde het tweetal ook een zorgboerderij waar personen met een verstandelijke handicap als dagbesteding aan de slag konden.

Enkele bekende werken van Ancion zijn die bronzen beelden op de bruggen van de ontkluisde Rode beek in het centrum van Schinveld. Daarnaast was hij ook betrokken bij de echt werkende replica van een lemen pottenbakkersoven uit de middeleeuwen.

Ook het Italiaans glasmozaïek in de Verrezen Christuskapel in Doenrade werd door Ancion vervaardigd. Daarnaast maakte hij ook nog een groot aantal schilderijen.

24413 foto © LOO-tv | Guido Ancion