Brand bij monumentaal pand Op Genhoes

17868

Bij het monumentale pand Op Genhoes aan de Hogenboschweg in Brunssum heeft brand gewoed. De houten trap die toegang geeft tot het gebouw is in de nacht van zaterdag op zondag afgebrand.

Door de brand raakte ook de toegangsdeur beschadigd. Volgens de brandweer is er ook sprake van rook- en waterschade in het gebouw. De politie onderzoekt of er sprake is van brandstichting.

De brand bij het uit 1648 stammende pand werd rond 3.00 uur ontdekt. De brandweer van Onderbanken en Brunssum hadden het vuur snel onder controle.

Het rijksmonument is een overblijfsel van het vroegere kasteel Genhoes. Het is een belangrijk onderdeel van de Brunssumse geschiedenis. Het kasteel zelf werd in 1930 gesloopt. Het poortgebouw en de pachterswoning aan d Hogenboschweg zijn nog de enige overblijfselen.

 

17869 foto (c) LOO-tv | Twan Senden

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© LOO-tv     2017