Brandweermannen Onderbanken voor de rechter

19417

Na ruim drie jaar start volgende week woensdag de rechtszaak tegen de drie verdachte ex-brandweermannen uit Onderbanken. De drie brandweervrijwilligers werden in augustus 2014 opgepakt na een aantal branden.

Het Openbaar Ministerie houdt de drie inwoners van Schinveld en Merkelbeek verantwoordelijk voor meerdere brandstichtingen. Dan gaat het onder meer om de twee grote branden bij een palletfabriek in Bingelrade en het leegstaande café-restaurant Im Heidestubel in Schinveld, de keet van de hondenclub aan de Hoogenboschweg in Brunssum en autobranden in Brunssum en Bingelrade.

De verdachten kwamen in beeld na een anonieme tip. Na hun arrestatie zaten ze een poos in de cel, later mochten ze hun rechtszaak onder huisarrest afwachten. Omdat de rechtszaak langer op zich liet wachten werd ook na een aantal maanden het huisarrest opgeheven.

De rechtbank in Maastricht heeft de hele dag uitgetrokken voor de behandeling van de zaak tegen de drie voormalige brandweermannen.