Brunssume Open Scrabbledagen

23472 Bordspellen blijken in Brunssum zeer populair te zijn. Naast het damtoernooi vonden afgelopen weekend de Brunssumse Open Scrabbledagen plaats.

De organisatie daarvan was in handen van de PvdA Brunssum.

In het kader van de Week van de Alfabetisering konden deelnemers op het Lindeplein op een groot scrabblebord van 4 bij 4 meter woordjes leggen. Leden van de Brunssumse politieke fractie daagden voorbijgangers uit om deel te nemen. Helaas viel de belangstelling een ietwat tegen.

Het doel was om aandacht te vragen voor laaggeletterdheid in Brunssum. 2,5 miljoen volwassenen in Nederland hebben moeite met lezen en schrijven. Dat heeft gevolgen voor het meedoen in de maatschappij, thuis en op het werk.

"Laaggeletterdheid raakt iedereen. Het wordt tijd de vicieuze cirkel te doorbreken. Alleen samen kunnen we laaggeletterdheid aanpakken", zegt landelijke campagneco√∂rdinator Vera Braam van de stichting Lezen en Schrijven.

Kijk hier naar een fotoverslag van de scrabble dagen in Brunssum >>

¬© LOO-tv     2017