Brunssumse oud-wielrenner overleden

21173 In Brunssum is oud-wielrenner Mart van der Borgh overleden. De in Koningsbosch geboren wielrenner overleed maandagavond op 83-jarige leeftijd.

Zowel als amateur en als prof was Mart van der Borgh succesvol. In zijn prijzenkast staan prijzen van wedstrijden in Nederland, België en de Tour du Nord, een etappewedstrijd in Noord-Frankrijk.

Meest memorabel was echter zijn touretappe van 1960. De Brunssumer leek in de etappe van Lille naar Brussel de zege en ook de gele trui in de zak te hebben. Echter kort voor de finish werd hij de verkeerde kant op gestuurd. Hierdoor moest hij omdraaien en werd uiteindelijk vierde.

Aan het eind van het seizoen van 1964 stopte hij met wielrennen. Mart van der Borgh wordt in besloten kring gecremeerd.