Bundel over Brunssumse gewoonten en gebruiken

23485 De heemkundevereniging Brunssum heeft een boekje samengesteld over regionale gebruiken en gewoonten. Dit werd maandag overhandigd aan wethouder Servie L'Espoir.

De heemkundevereniging is trots op de bundel. Er is vijf jaar aan gewerkt om de gebruiken en gewoontes in de regio Brunssum in beeld te brengen. Er is speciaal gekeken naar de gebruiken tussen 1900 en 1970. Door deze zorgvuldig te documenteren blijven deze bewaard voor het nageslacht.

Wethouder L'Espoir bedankte de vereniging voor het toegankelijk manken van de rijke historie van de gemeente Brunssum.

23484 foto © LOO-tv |  Marco Arets