Burgemeesters gaan praten over toekomst Parkstad

20732 De burgemeesters van de Parkstad gemeenten gaan op korte termijn met elkaar in overleg over de toekomst van Parkstad. De laatste tijd is het op bestuurlijk gebied zeer onstuimig geweest in deze regio.

Volgens het dagelijks bestuur van samenwerkingsverband is het nodig dat ook de bevolking duidelijk gemaakt wordt hoe de actuele stand van zaken is en welke toekomstvisie er is voor de samenwerkende gemeenten.

Minister Kajsa Ollongren Binnenlandse Zaken zette vraagtekens over de bestuurskracht van de regio. In de afgelopen maanden is onder andere de door de provincie ingezette fusie van Heerlen en Landgraaf door de minister van tafel geveegd. Ook de bestuurscrisis in Brunssum, waarbij burgemeester Luc Winants is opgestapt, zet de regio Parkstad niet in een goed daglicht.

De burgemeesters willen zeker in de aanloop naar de verkiezingen duidelijkheid creëren. Ook waarnemend burgemeester Gerd Leers van de gemeente Brunssum staat open voor een dergelijk gesprek.

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© LOO-tv     2017