Burgemeester vindt benoeming wethouders onverstandig

19812 Burgemeester Luc Winants van Brunssum noemt de benoeming van de twee nieuwe wethouders onverstandig en onhandig. Vooral bij het ontbreken van een afgerond integriteitsonderzoek zet de burgervader grote vraagtekens.

Dit zou volgens het onlangs aangepaste Reglement van Orde wel een vereiste zijn. De burgemeester zelf was niet bij de raadsvergadering aanwezig. Hij was ziek thuis.

Dinsdagavond werden Jo Palmen van BBB/Lijst Palmen en Math Houben namens het Progressief Akkoord geïnstalleerd als wethouders. Met de enig overgebleven wethouder Carolus de Rijck en de burgemeester vormen ze weer een voltallig bestuur voor de gemeente Brunssum te vormen.

Aan de installatie ging een urenlang debat vooraf waarin veel gediscussieerd werd over Jo Palmen. Daarbij kwam herhaaldelijk het gedrag van de politicus naar voren, die in het verleden collega-raadsleden en de burgemeester vaker dan eens geschoffeerd heeft. Ook is de nieuwe wethouder verwikkeld in een zaak tegen de gemeente Brunssum waarvoor hij bij diezelfde gemeente een schadeclaim van anderhalf miljoen euro heeft neergelegd.