Bus vol Brunssummers bij vergadering herindeling

17110

Tientallen burgers en politici uit Brunssum hebben vrijdag demonstratief de vergadering van het Limburgs Parlement bezocht. In de vergadering werd een besluit genomen over de herindeling in Parkstad.

De bezoekers waren met een bus vanuit Brunssum naar het gouvernement in Maastricht gereisd.

De belangstelling was zo groot dat een deel van de bezoekers de vergadering in een andere zaal op een scherm moest volgen. Aan het begin van de vergadering gingen vier insprekers in op het fusieplan: de raadsleden Servie L'Espoir (PAK), Rob Dautzenberg (Lijst Borger), Jack van Oppen (VVD). Ook een inwoonster van Brunssum deed haar zegje.

Na afloop waren de Brunssumers opgelucht. Hun gemeente wordt niet verplicht te fuseren met bijvoorbeeld Landgraaf en Heerlen, zo bleek tijdens de vergadering. Voor de Brunssummers aan de terugreis begonnen werden ze toegesproken door burgemeester Luc Winants.

Kijk hier naar foto's van het protest bij de vergadering van het Limburgs Parlement >>

Lees ook: - Geen draagvlak voor fusie in Parkstad >>

 

17111 foto (c) LOO-tv | Anja Timmers

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© LOO-tv     2017