Clasina Debets lijsttrekker GroenLinks Beekdaelen

Clasina Debets uit Schimmert is gekozen als lijsttrekker van GroenLinks Beekdaelen. Dat is onlangs tijdens de algemene ledenvergadering van de politieke partij bekend geworden.

De lijsttrekker is bekend in de regio. Zo is ze opgegroeid in Nuth en heeft zij ook een tijd in Merkelbeek gewoond. Ook heeft zij veel ervaring in de politiek. Zij maakt al meer dan 12 jaar deel uit van de gemeenteraad van Nuth.

Louis de Rijk uit Wijnandsrade staat op de tweede plaats en Ron Zwamborn die binnenkort naar Schinnen verhuist staat als derde op de lijst. Pia Rademacher uit Nuth staat als vierde op de lijst genoteerd

Dat de lijst die tot nu toe bekend is geworden een hoog aandeel uit Nuth heeft is niet zo vreemd. GroenLinks is alleen in die gemeente vertegenwoordigd in de gemeenteraad. Toch is er ook een Onderbanks tintje. Nummer vijf is Remko Dormans uit Merkelbeek en Bjorn Hendriks uit Schinveld staat namelijk als zesde plek op de lijst.

Rens Evers was tot aan zijn benoeming als wethouder van Roermond één van de kartrekkers van de partij. Omdat mensen zich nog steeds kunnen aanmelden heeft de partij ervoor gekozen om tot nu toe alleen de top zes van de verkiezingslijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in november bekend te maken.

22732 De ledenvergadering van GroenLinks op een mooie locatie in de buitenlucht. Foto © LOO-tv | GroenLinks Beekdaelen