Clubicoon vreest voor degradatie

21421 Volgens Gène Hanssen hangt het degradatiespook wederom boven zijn voormalige club Roda JC. Hanssen liet aan L1 weten weinig geloof te hechten aan het huidige elftal en handhaving in de Eredivisie.

Hanssen ziet niet dat de huidige selectie 'de mouwen kan opstropen en flink te keer kan gaan op het veld'. Roda speler Nathan Rutjes heeft meer vertrouwen in de jongens waar hij nu mee op het veld staat. Al geeft hij aan dat er verbeterpunten zijn.

Zowel Hanssen als Rutjes zijn het er over eens dat veel spelers teveel bezig zijn met zichzelf te profileren. Daardoor ontstaat er niet echt een team dat wil strijden.

Voor de Kerkraadse ploeg staan enkele belangrijke wedstrijden op het programma. De belangrijkste is waarschijnlijk de wedstrijd van zaterdag als Roda thuis speelt tegen de directe degradatiekandidaat Sparta Rotterdam. Als Roda niet met drie punten van het veld gaat, wordt het volgens Hanssen heel moeilijk om in de Eredivisie te blijven.