Confrontatie politie met carnavalsvierders

17300

Liveclub Woetsjtok in Brunssum is op z'n zachts gezegd niet te spreken over een optreden van de politie. Die zou gasten van het café aan de Rumpenerstraat letterlijk met de wapenstok van het terras hebben afgemept.

Dat gebeurde in de nacht van zondag op maandag even na 2.00 uur, kort na sluitingstijd. Bezoekers waren toen nog bezig hun jassen te pakken. Terwijl andere buiten op het terras stonden te wachten, kwam de politie met honden.

"We zijn hier kapot van, dit is buitenproportioneel geweld wat je kunt verwachten tegen voetbal-hooligans, maar NIET tegen de jeugd die een leuke avond gaat stappen met Carnaval", schrijft Woetsjtok op Facebook.

Betrokkenen bevestigen dat de politie veel geweld gebruikte. Zeker één persoon zou gewond zijn geraakt. Een woordvoerder van de politie kon nog niet reageren op het incident.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© LOO-tv     2017