Defensie dreigt boomhut te ruimen

17116 Het Ministerie van Defensie heeft GroenFront! gesommeerd de boomhut uit de Schinveldse bossen te verwijderen. Weigeren de activisten de boomhut in het Awacs-bos voor 21 februari 12.00 uur te verwijderen dan grijpt Defensie in.

Dat heeft het ministerie schriftelijk aan GroenFront! laten weten. De boomhut is illegaal omdat de gemeente Onderbanken er geen vergunning voor heeft verleend. De gemeente heeft het ministerie als grondeigenaar verzocht een einde te maken aan de illegale situatie.

Maar GroenFront! is niet voornemens de boomhut te verwijderen laat de organisatie in een brief aan Minister Jeanine Hennis-Plasschaert weten. "Nu de boomhut het centrale element is van het protest, is het verwijderen daarvan dé facto de beëindiging of het onmogelijk maken van legitiem protest. Met je sommatie probeer je het onmogelijk te maken te demonstreren en een mening te uiten." schrijft activist Rogier Meijerink in een reactie aan de minister.

Aan de bouw van de boomhut wordt nog steeds gewerkt. Begin december werd gestart met de bouw om aandacht te vragen voor een dreigende nieuwe bomenkap. Defensie wil nog steeds een aantal bomen kappen omdat die het vliegverkeer van de Navo-basis hinderen.

Lees ook:

- GroenFront! moet boomhut afbreken >>

- Open dag GroenFront! in teken van overleden activist >>

 

17117 17118 foto © LOO-tv | Ria Gerards

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© LOO-tv     2017