Derde zege Oranje-vrouwen onder 19

23817 Romée Leuchter heeft met haar team ook de derde en laatste wedstrijd van de eerste EK-kwalificatieronde gewonnen. In Uden werd Polen met 3-0 verslagen.

De wedstrijd tegen Polen verliep echter niet zo makkelijk als de eerdere duels. Voor de Oranje-leeuwinnen onder 19 had er veel meer ingezeten. Oranje begon sterk aan de wedstrijd maar de ploeg uit Polen liet al snel blijken niet veel zin in voetballen te hebben. De Poolse voetballers zijn gedurende de hele wedstrijd slechts enkele malen over de middenlijn gekomen, laat staan in de buurt van het doel van Daphne van Domselaar.

De Schinveldse aanvalster wist deze wedstrijd geen goal op haar naam te zetten. In de vorige twee wedstrijden wist Leuchter wel te scoren.

In november staan nog enkele pittige oefenpots op het programma. De dames moeten dan tweemaal aantreden tegen hun Amerikaanse leeftijdsgenoten. Het EK wordt in 2019 in Schotland gehouden.