Drie maal 25 jaar cel voor moord op Sven Prins

20401 Het Openbaar Ministerie heeft celstraffen van 25 jaar geëist in de moordzaak Sven Prins. Volgens het OM zijn zowel de moord op Prins als de poging tot moord op zijn passagier en vriend van de Brunssumer bewezen.

De 30-jarige Prins was een bekende van de politie uit het drugsmilieu. Tijdens het proces werd ook duidelijk dat daar de aanleiding van de liquidatie te zoeken was. Prins had een hoogoplopend conflict met zijn vroegere dealer Sergio K. 

In september 2015 werd de auto van Prins na een achtervolging door de Brunssumse wijk Langeberg bij de rotonde op de Akerstraat onder vuur genomen. Zowel Prins als zijn bijrijder werden door de kogels geraakt. Uiteindelijk overleed de Brunssumer in een nabijgelegen voortuin. Zijn bijrijder wist te ontkomen en op eigen kracht het ziekenhuis te bereiken.

Na het inzetten van een infiltrant konden in augustus 2016 de drie verdachten Johnny B., Jurunda T. en Sergio K. worden aangehouden. De Antillianen zitten sindsdien in voorarrest ondanks diverse verzoeken van hun advocaten om hun hechtenis op te heffen. De rechtbank in Maastricht doet over twee weken een uitspraak in deze zaak.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© LOO-tv     2017