Eis: celstraffen verdachte brandweermannen

19506 Het Openbaar Ministerie eist gevangenisstraffen van 4 en 5 jaar tegen twee verdachte brandweermannen uit Onderbanken. Een derde verdachte hoeft volgens het OM niet de cel in.

De drie stonden woensdag terecht voor de inhoudelijke behandeling van hun zaak. Ze werden in augustus 2014 opgepakt na een serie brandstichtingen.

Voormalig brandweerman D.G. uit Schinveld heeft 4 jaar tegen zich horen eisen. Hij legde tijdens zijn verhoor een bekentenis af en hield die op zitting in stand. De hoogst geëiste celstraf was voor K.H. uit Schinveld. Het OM wil dat hij 5 jaar de cel in moet. In beide gevallen kan dat volgens het OM met aftrek van voorarrest.

R.S. uit Merkelbeek hoeft van het OM niet de cel in omdat zijn aandeel onvoldoende bewezen is. K.H. en R.S. ontkenden voor de rechtbank iets met de brandstichtingen te maken te hebben.

De rechtbank doet naar verwachting over twee weken uitspraak.

Bekijk je dit bericht via de LOO-tv app, dan kun je het videofragment vinden onder tabblad 'video'.

Het complete interview met advocaat Chess Patelski