Elektronische schietbanen bij SV Doeltreffers

20708 Bij SV Doeltreffers uit Landgraaf zijn tijdens het nieuwjaarstreffen vier elektronische schietbanen in gebruik genomen. De club, waar ook Brunssumer Peter Hellenbrand schiet, heeft daarmee een Limburgse primeur.

Sinds de Olympische Spelen van 2012 is de regelgeving in de schietsport gewijzigd. Vooral op het gebied van waardering is veel veranderd. Schoten worden nu niet meer afgerond maar gewaardeerd tot achter de komma. Daarvoor wordt op toernooien gebruik gemaakt van elektronische schotwaardering.

Omdat enkele leden ambities hebben om aan de komende Olympische Spelen deel te nemen is het van groot belang dat zij ook op dergelijke banen kunnen trainen. Met een investering van zo'n 10.000 euro heeft de Landgraafse vereniging vier banen kunnen realiseren.

Wie meer wil weten over de schietsport of zelf een keer wil schieten kan contact opnemen met de vereniging via e-mail: info@svdoeltreffers.nl

20709 foto ©  LOO-tv | Peter Hellenbrand