Emile Thissen Plaquette voor Harry Cameron

17054 De Emile Thissen Plaquette gaat dit jaar naar Harry Cameron uit Sweikhuizen. Cameron krijgt de carnavalsonderscheiding vanwege zijn inzet voor de carnaval en het sociale leven in Sweikhuizen.

Deze plaquette wordt om de twee jaar door de Sweikhuizer carnavalsvereniging De Schwenskes uitgereikt.

De uit Schotland afkomstige Harry Cameron is gehuwd met een vrouw uit Sweikhuizen. Hij heeft op bijzonder wijze het inburgeren vorm gegeven door enkele jaren geleden prins van de Sjwenskes te worden. Ook is hij onder andere lid van de raad van elf.

Hij laat de inwoners van Sweikhuizen regelmatig kennismaken met zijn geboorteland. Dan organiseert hij de Highland Games, of activiteiten rondom Schotse whiskey en Schotland zelf.