Europees parlement tegen maut

17472 Nog een hindernis voor de Duitse wegentol van de Duitse minister van Verkeer Alexander Dobrindt. Het Europees Parlement heeft zich woensdag tegen de invoering van de maut gekeerd.

En dat met een ruime meerderheid van 510 stemmen tegen en 126 stemmen voor. Volgens het parlement blijven de plannen van de minister discrimineren op basis van nationaliteit. Duitse automobilisten worden gecompenseerd op de wegenbelasting. De korting wordt hoger naarmate de auto schoner is. Niet-Duitsers krijgen deze korting niet.

Daarnaast zijn de parlementatiërs bang voor de negatieve gevolgen voor de grensregio's aangezien de minister hiervoor geen uitzonderingen wil maken. Ook in Duitsland heeft het plan de nodige tegenstanders. Er zijn vooral vragen over de verwachte opbrengst van zo'n 500 miljoen euro.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© LOO-tv     2017