Fanclubs dreigen met boycot

De kans is groot dat er vrijdag tijdens de thuiswedstrijd van Roda JC tegen Helmond Sport fors minder fans op de tribune zitten. Supporterclubs hebben hun achterban massaal opgeroepen de wedstrijd te boycotten.

Ze zijn niet te spreken over de beveiliging rond de thuiswedstrijden. Over het ingehuurde externe beveiligigingsbedrijf hebben ze veel klachten. Wat die precies inhouden is niet duidelijk. Tijdens de vorige thuiswedstrijd zou het zelfs zijn uitgelopen op een handgemeen.

De supportersclub hebben daar eerder al over aan de bel getrokken bij Roda, maar dat heeft niets opgeleverd. Roda wil nu wel zo snel mogelijk in gesprek met de supportersclubs. Of ze op de uitnodiging ingaan is nog niet bekend.