FC Twente bestraft voor vuurwerk op veld Roda

21330 De KNVB heeft FC Twente bestraft voor het gooien van vuurwerk op het veld van Roda JC. Daarom mogen er op 14 april geen fans mee naar de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag.

Tijdens de wedstrijd tussen Roda JC en FC Twente gooiden de fans uit Enschede vuurwerk op het veld. Het duel van 20 januari moest tijdelijk gestaakt worden om het vuur te blussen. Door de brand liep het kunstgrasveld de nodige schade op.

Directeur Wim Collard van Roda gaf toen al meteen aan dat FC Twente voor de schade aan het veld moet opdraaien. Op hun beurt liet de club al laten weten de schade te gaan verhalen op de fans. Enkele vuurwerkgooiers zouden namelijk in beelden te herkennen zijn.

Toch vindt de KNVB dat FC Twente gestraft moet worden voor het wangedrag van hun fans. Twente heeft ingestemd met het schikkingsvoorstel van de Nederlandse voetbalbond.