Flinke schade Pompenhuuske door brand

Het zogeheten Pompenhuuske in het Schutterspark in Brunssum is grotendeels afgebrand. Vermoedelijk is sprake van brandstichting.

De brand in het gebouwtje aan de roeivijver werd zaterdagochtend rond 3.40 uur ontdekt. Toen sloegen de vlammen al uit het dak. De brandweer van Brunssum en Onderbanken hadden het vuur snel onder controle, maar de schade was toen al fors.

Het gebouw wordt door de Stichting Natuurfonds al jaren gebruikt voor natuureducatie. Ook is er een expositie over het mijnverleden en het Schutterspark.

De stichting denkt dat de houten muurafwerking aan de buitenzijde in brand is gestoken. Daarna is het vuur naar binnen doorgeslagen.

Bekijk je dit bericht via de LOO-tv app, dan kun je het videofragment vinden onder tabblad 'video'.