Fortuna nog steeds in race voor promotie

Fortuna Sittard maakt nog steeds kans op promotie naar de Eredivisie. Jong Ajax won maandagavond van NEC met 1-0.

Het ging om een omstreden duel, want de wedstrijd die op 6 april al gespeeld werd moest worden overgespeeld. Aanleiding was Jong Ajax-speler Teun Bijleveld die toen meespeelde, maar eigenlijk geschorst had moeten zijn. Dat kwam door een administratieve fout bij de KNVB.

Hoewel de Amsterdammers maandag wonnen en nu dus bovenaan staan, kan Fortuna nog steeds promoveren. Jong Ajax mag namelijk niet promoveren omdat Ajax al in de Eredvisie speelt.