Fortuna Sittard te sterk voor MVV

Fortuna Sittard is maandag gestegen naar plek 3 op de ranglijst door een overwinning op MVV. In eigen stadion won de ploeg van Kevin Hofland met 3-0.

De derby zou aanvankelijk vrijdagavond gespeeld worden, maar de weersomstandigheden waren toen spelbreker. Fortuna begon in elk geval fel aan de wedstrijd, daardoor kreeg MVV amper voet aan de grond in Sittard. Toch duurde het bijna 45 minuten voor de eerste goal viel. Dianessy schoot de bal van de zestien mooi in de bovenhoek van het MVV-doel.

MVV kwam iets sterker uit de kleedkamers voor de tweede helft, maar was niet bij machte om te scoren. Lisandro Semedo benutte een strafschop en zette voor Fortuna de 2-0 op het scorebord. Todd Cantwell was kort daarvoor door MVV-verdediger Pereira neergehaald.

Daarmee was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Kort voor het einde kon MVV de pijn nog iets verzachten met een strafschop, maar Shermar Martina schoot hoog over. Even later werd hij met een tweede gele kaart van het veld gestuurd.

Het derde en laatste doelpunt van de wedstrijd viel in de blessuretijd. Invaller Stefan Ashkovski zette de eindstand op het scorebord.

Kijk hier naar een fotoverslag van de derby Fortuna Sittard-MVV >>

21389 foto (c) LOO-tv | HEKO Photodesign