Fortuna wil op zaterdagavond spelen

22381 Als het aan Fortuna Sittard ligt dan worden de thuiswedstrijden het liefst op zaterdagavond gespeeld. Dat heeft de onlangs gepromoveerde eredivisionist de KNVB laten weten.

De Nederlandse voetbalbond is op dit moment het competitieprogramma voor het komende seizoen aan het samenstellen.

Volgens de krant zou de club het fijn vinden als de wedstrijden op zaterdagavond gespeeld worden. Dan zou in ieder geval het clublied weer actueel zijn. In de tijd dat Fortuna uitkwam in de Eerste Divisie klopte het zinnetje niet waarin staat dat 'op zaterdagavond de lampen aan gaan'. De wedstrijden van de Eerste Divisie worden namelijk hoofdzakelijk op vrijdagavond afgewerkt.

Door de degradatie komt Roda nu meestal op vrijdag in actie.