Fusiepartners denken anders over verhuizing VV Amstenrade

22783 Er is onenigheid tussen Schinnen, Nuth en Onderbanken over de toekomst van voetbalclub Amstenrade. Daar waar Schinnen vasthoudt aan de verhuizing van de club zien de toekomstige fusiepartners in Nuth en Onderbanken dat toch iets anders.

Dat is ondermeer duidelijk geworden tijdens de gemeenteraadsvergaderingen vorige week in Onderbanken en Schinnen. In Schinnen blijft de coalitie van CDA en de Vernieuwingsgroepen voorstander van verhuizing van de voetbalvereniging naar Oirsbeek.

Sinds de eerste ontwikkelingsplannen van de wijk de Gijselaar waar voetbalclub Amstenrade het clubgebouw heeft, is de vereniging flink gegroeid tot een club met zo'n 400 leden.

De politiek in Onderbanken en Nuth vinden de verhuizing van de voetbalclub slecht voor de leefbaarheid in het kerkdorp. De gemeenteraad van Onderbanken adviseert fusiepartner Schinnen dan ook de plannen voor de Gijselaar uit te stellen tot na de fusie.

Uitstel is voor Schinnen vooralsnog geen optie omdat de gemeente dan tonnen subsidie misloopt.