Geet vliegt richting Duitsland

17312 De Geet die op carnavalsdinsdag vanaf het Wilhelminaplein in Schinveld werd opgelaten is ook dit jaar richting Duitsland gevlogen. De 58e 'geet mit ee gestrikt udder' werd opgelaten door Lisa en Marieke Westermann.

De twee meiden uit het Duitse Ennigerloh vonden afgelopen jaar het kartonnen geitenbeest. Toen hield de geet het na 165 kilometer voor gezien.

Voorafgaand was nog de ballonnenwedstrijd voor de kinderen. Op Koningsdag worden de winnaars van de ballonnenwedstrijd van het Schinveldse Hoej-Hoej-Comité bekend gemaakt.

Ook ontkwam de kartonnen geit niet aan de traditionele keuring van carnavalsgroep Julia.

Kijk hier naar een fotoreportage van de Schinveldse Hoej-Geet >>

Bekijk je dit bericht via de LOO-tv app, dan kun je het videofragment vinden onder tabblad 'video'.