Gerd Leers beëdigd als waarnemend burgemeester

20429 Gouverneur Theo Bovens heeft maandagavond Gerd Leers, op het Provinciehuis in Maastricht, beëdigd als waarnemend burgemeester in Brunssum. Daar waar de plaatselijke politieke partijen het vaak niet met elkaar eens zijn, zijn zij dat wel over de aanstelling van Gerd Leers.

Zowel de oppositie als de coalitie vinden het een groot pluspunt dat de voormalig minister en tevens oud-burgemeester van Maastricht uit Brunssum komt en dus een binding heeft met de gemeente. Ook zijn echtgenote is afkomstig uit Brunssum. 

Leers volgt Luc Winants op. Die legt zijn functie per 1 januari 2018 neer omdat volgens hem Brunssum niet meer integer te besturen valt. De oppositiepartijen geven Winants hier gelijk in. Ook de Gouverneur Theo Bovens en de Minister van Binnenlandse Zaken zetten hun vraagtekens bij het aanblijven van Jo Palmen als wethouder, ondanks een negatieve uitslag van het integriteitsonderzoek.

Gerd Leers gaat met de ingang van het nieuwe jaar aan de slag in de gemeente Brunssum.

 

20430 foto © LOO-tv | Twitter Theo Bovens

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© LOO-tv     2017