Groen licht voor wedstrijd van Fortuna

23352 Burgemeester Sjraar Cox geeft toch groen licht voor de thuiswedstrijd van Fortuna Sittard. De eredivisionist neemt het dan op tegen FC Utrecht.

Het doorgaan van de wedstrijd stond lang op losse schroeven vanwege stakingen bij de politie. De politievakbond ACP houdt uitgerekend op deze dag een bijeenkomst voor een betere cao. Daarnaast is de politie niet te spreken over de ongeregeldheden die in Sittard ontstonden na de wedstrijd tegen PSV.

Cox heeft de afgelopen dagen veel overleg gepleegd met diverse instanties waaronder Fortuna. Zo moeten er meer beveiligers komen en worden er extra hekken geplaatst om de voetbalsupporters in goede banen te leiden.

Ook bij het uitblijven van de politie staat de veiligheid van de bezoekers voorop staat laat de burgervader weten.