Guster Gong ut Good stopt na 30 jaar

20091 De Brunssumse sjpasskapel Guster Gong ut Good gaat er aan het eind van het jaar mee stoppen. Dat hebben de leden van de vereniging "met pijn in het hart besloten", zeggen ze in de krant.

De reden is niet dat de vereniging te weinig muzikanten heeft, echter de leeftijd van een groot deel van hen zorgt ervoor dat het steeds moeilijker wordt om op te treden.

De sjpasskapel werd in 1987 opgericht omdat velen vonden dat de carnavalsoptocht van Brunssum te weinig muziek had. Jarenlang verzorgde de vereniging de muziek tijdens diverse carnavalsactiviteiten. Daarnaast was er ook altijd een vrolijk noot tijdens de Parelloop en de intocht van Sinterklaas.

In 2000 ontving Guster Gong ut Good de eretitel Sjtadskapel Broenssem. Omdat voor een aantal leden van het eerste uur de jaren beginnen te tellen, wordt het steeds moeilijker om het niveau te behalen dat de Brunssummers gewend zijn. De vereniging is nog enkele malen te beluisteren tijdens diverse kerstoptredens.