Handgemeen tussen Trommelen en militair

19491 Nico Trommelen uit Brunssum heeft rake klappen gekregen van een Amerikaanse militair in burgerkleding tijdens een interview met het NRC handelsblad. Hierbij verloor de voorzitter van de stichting Stop Awacs even het bewustzijn. Ook liep hij diverse verwondingen op.

De verslaggever en de fotograaf hebben op het politiebureau een getuigenverklaring afgelegd. Toen de fotograaf weigerde zijn gemaakte foto's af te geven werd zijn camera in beslag genomen en uiteindelijk werd de fotograaf aangehouden en twee uur in een cel gezet.

Volgens de hoofdredactie van het NRC was de inbeslagname onrechtmatig. De politie liet echter aan de Limburgse kranten weten dat toestemming van de officier van justitie voldoende is om de geheugenkaart van de fotograaf in beslag te nemen. De zaak over de inbeslagname wordt uitgezocht door het College van Procureurs-generaal.

Ook de zaak tussen Trommelen van de Vereniging Stop Awacs en de Amerikaanse officier in burgerkleding wordt verder onderzocht. Het Navo hoofdkwartier in Brunssum heeft aan NRC laten weten dat zolang het onderzoek gaande is geen reactie te geven.