Heemkundevereniging houdt cultuurmarkt

19133 De Oude Markt aan de Dorpstraat in Brunssum is op zondag 27 augustus het decor van een cultuurmarkt. De markt is een initiatief van de heemkundevereniging van Brunssum.

Er zijn talloze kramen met streekproducten, kunst, zelfgemaakte sieraden en diverse andere spullen. Ook worden producten te koop aangeboden.

De Heemkundevereniging presenteert zich met diverse kramen, onder meer over het Brunssumse mijnverleden. Bij café Ouwe Mert is een foto-expositie ingericht en worden dialect- en genealogie-voordrachten verzorgd.

Ook de wijkteams presenteren zich aan het publiek. Scouting St. Franciscus brengt oude kinderspelen weer tot leven en de Poolse dansgroep Podlasie vrolijkt de cultuurmarkt op met Poolse dans en zang.

De cultuurmarkt is geopend van 11.00 tot 17.00 uur.