Heerlen wil aandacht voor Middeleeuwen

19479 Heerlen wil laten zien dat de stad ook tijdens de Middeleeuwen een belangrijke rol vervulde in deze regio. Daarom worden volgens de Limburgse kranten enkele investeringen gedaan in het kader van het verhaal van Heerlen.

Zo wordt een bronzen schaalmodel van het Landsfort Herle op het Pancratiusplein geplaatst. Daarnaast wordt de Schelmentoren in het centrum van de stad opnieuw ingericht. De middeleeuwse toren deed dienst als stadskasteel, verdedigings- en gevangenistoren. De plannen zijn om een cachot en een martelkamer voor zo'n 80.000 euro te plaatsen.

Nu is Heerlen vooral bekend van het knooppunt van Romeinse wegen en het grootste badhuis van Nederland. Maar ook in de Middeleeuwen speelde het sterk groeiende Heerlen een belangrijke rol.

 

 

 

 

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© LOO-tv     2017