Herdenking 75 jaar na crash Lancaster

19757 Bij het oorlogsmonument Verstoorde Huisraad aan de Plantanendreef in Brunssum was donderdag een bijzondere herdenking. Het monument markeert de plek waar 75 jaar geleden, in 1942, een Britse Lancaster R 5701 is neergestort.

De zeven bemanningsleden van de bommenwerper kwamen bij de crash om het leven. Sinds 1994 wordt de plek gemarkeerd met het kunstwerk dat door Marco Juriën is gemaakt.

Om stil te staan bij deze gebeurtenis organiseren de Britse militairen die zijn gelegerd bij Joint Force Command Headquaters in Brunssum jaarlijks een herdenking. Ook wethouder Carolus de Rijck van de gemeente Brunssum sprak enkele woorden bij de herdenking.

Kijk hier naar een fotoverslag van de herdenking bij het Lancaster-monument>>