Hoofdscout moet vertrekken bij Roda

22196 Oud-speler Dirk-Jan Derksen moet vertrekken bij Roda JC vanwege de degradatie. Derksen moet vertrekken omdat de Kerkraadse club door de degradatie naar de Eerste Divisie minder geld ter beschikking heeft.

De voormalig spits was sinds 2013 werkzaam bij Roda als hoofdscout en jeugdtrainer. In een reactie aan 1Limburg laat Derksen weten teleurgesteld te zijn, maar dat hij de beslissing wel snapt. Volgens de oud-speler, die voor alle vier de Limburgse profclubs heeft gespeeld, is dat hoe het gaat in het betaald voetbal.

Derksen die in 464 duels 156 doelpunten wist te maken, gaat nu op zoek naar een nieuwe uitdaging. Een aanbieding van een andere club heeft hij nog niet.