IJshockeyvrouwen winnen mede dankzij Zwarthoed

Julie Zwarthoed heeft de Nederlandse ijshockeyvrouwen een promotie naar de 1B divisie bezorgd. De ijshockeyster uit Sweikhuizen maakte op het WK in Slovenië één van de vier treffers in de wedstrijd tegen Groot-Brittannië.

De wedstrijd in Maribor was de laatste in een reeks. Door de zege won het Nederlands team goud en promoveerde naar de hogere divisie.

Zwarthoed ziet de toekomst van de oranjevrouwen met vertrouwen tegemoet. "In die divisie zitten genoeg landen die we kunnen verslaan. Als we een jaar goed blijven trainen is het wel misschien wel haalbaar om volgend WK een medaille te pakken". zegt Zwarthoed.