Inval bij moskee in Geleen

17140 De politie en de opsporingsdienst van de belasting (FIOD) zijn dinsdagmorgen een moskee in Geleen binnengevallen. Samen met het Openbaar Ministerie worden nog meer woningen in Sittard-Geleen, Beek, Heerlen en Stein doorzocht.

Het OM verdenkt de Stichting Islamitisch Centrum Westelijke Mijnstreek en de Stichting Baby Care van witwassen. Daarom worden de geldstromen van de twee stichtingen in kaart gebracht.

Het onderzoek is in 2015 gestart nadat er meldingen kwamen van enkele verdachte transacties. Naast de moskee en enkele bedrijfspanden zijn het vooral de woonhuizen van de betrokken personen die doorzocht worden.