KNVB trekt Fortuna zes punten af

De voetbalbond KNVB heeft Fortuna Sittard zes punten in mindering gebracht. Dat is de straf voor het financieel wanbeleid van vorig jaar.

De club heeft volgens de KNVB toen niet tijdig ingespeeld op het plan van aanpak voor financieel herstel. Door de puntenaftrek zakt Fortuna twee plaatsen naar plek 17.

Fortuna-baas Isitan Gün zegt in een reactie teleurgesteld te zijn, omdat het het gevolg is van beleid van voor dat hij eigenaar werd van Fortuna. Volgens Gün is Fortuna nu weer een financieel gezonde club en hij hoopt dan ook dat de indeling in de zorgelijke categorie 1 snel verleden tijd is.

Beroep tegen de opgelegde puntenaftrek is niet mogelijk.