Koninklijke onderscheiding voor RK-lid

20425

Jacqueline Penders-Berkers heeft maandagavond een koninklijke onderscheiding gekregen. De Brunssumse kreeg de onderscheiding vanwege haar jarenlange inzet voor het Rode Kruis.

Ze is sinds 1992 vrijwilligster bij het Rode Kruis, afdeling Brunssum en omgeving. Daar heeft ze tal van functies vervuld. Ze was ze hulpverlener bij evenementen, maar ook coördinator en bestuurslid van het vrijwilligersmanagement. Van 2008 tot 2011 zat ze in het bestuur als secretaris. Ook beheerde ze jarenlang de website.

Sinds 2013 is zij tevens werkzaam als organisator van de publieke EHBO-opleidingen. Daarnaast is ze werkzaam als administrateur op het districtskantoor.

Burgemeester Luc Winants reikte de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau uit.

Bekijk hier het uitreiken van de koninglijke onderscheiding aan Jacqueline Penders-Berkers >>