Kroon gevraagd benoeming Palmen terug te draaien

20426

De oppositiepartijen in de Brunssumse gemeenteraad vragen minister Kajsa Ollongren de benoeming van wethouder Jo Palmen terug te draaien. Dat schrijven de PvdA, VVD, CDA en SP maandag in een brief aan de minister.

"De oorspronkelijke keuze op 10 oktober was een fout besluit. Nu de gemeenteraad op 29 november weigerde om deze fout te repareren middels het wegsturen van de heer Palmen en hij ook zelf weigert om zijn ambt neer te leggen, is een volstrekt onwenselijke en onwerkbare situatie in het gemeentelijk bestuur van Brunssum ontstaan" schrijven de partijen aan de minister.

Ze zien de vernietiging van het raadsbesluit om Jo Palmen te benoemen als wethouder, als enige redmiddel om uit de bestuurlijke impasse te komen. Bovendien vinden ze het benoemen van een wethouder met het hoogst mogelijke risicoprofiel op het gebied van integriteit strijdig met het dienen van het algemeen belang.

Jo Palmen werd op 10 oktober benoemd tot wethouder. Hij was voorgedragen door de nieuwe coalitie, de lokale partijen. De benoeming was tot ergernis van de oppositiepartijen omdat het integriteitsonderzoek nog niet was afgerond. Toen het rapport later alsnog op tafel kwam volgde daaruit de conclusie dat Jo Palmen 'een groot risico voor Brunssum' kan zijn.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© LOO-tv     2017