Kunstgrasveld Amstenrade al verwijderd

22795 Verhuizing uit Amstenrade is geen optie. Uit protest tegen het op handen zijnde vertrek van VV Amstenrade uit de de dorpskern heeft gisteravond een tiental voetballers, sympathisanten en dorpelingen hun tenten opgeslagen op het voetbalterrein van de club.

De gemeente Schinnen houdt vast aan het standpunt dat de voetbalclub de wijk de Gijselaar moet verlaten om plaats te maken voor onder andere zorgwoningen de uitbreiding van zorgcentrum Elvira en de school. Maandagmorgen zagen inwoners van Amstenrade tot hun schrik dat zowel de omheining als de doelpalen al verwijderd waren. Korte tijd later werd in rap tempo de kunstgrasmat opgerold.

Aan dagblad De Limburger laat de gemeente Schinnen weten dat deze snelle ontmanteling noodzakelijk is om ervoor te zorgen dat de club het nieuwe seizoen kan starten op hun nieuwe locatie in Oirsbeek.

Tegen de verhuizing van de grootste vereniging van het dorp bestaat veel weerstand in Amstenrade. Ook de gemeenteraden van de toekomstige fusiepartners Onderbanken en Nuth hadden liever gezien dat de gemeente Schinnen met de plannen zou wachten tot na de fusie.

22796 foto © Lisa Geurten